21. elokuuta 2012

Tuleva kamerani

Tulevan kamerani merkki alkaa pikkuhiljaa selvitä. Olen saanut vinkkejä aloittelijoille ja useampi on jo suositellut Canonia sen helppokäyttöisyyden vuoksi eikä merkki mitenkään huono käsittääkseni edes ole. Pitkään mietiskelin Nikonia ja Olympusta, mutta mitä enemmän asiaa olen miettinyt ja mitä useamman aiheesta jotain tietävän kanssa olen keskustellut niin Canonin järkkäri on vahvistanut asemaansa ajatuksissani. Nyt vain malli on vielä epäselvä. Kovin kalliista päästä en mallia halua, joku ihan perus järkkäri kelpaa.

Tässä kaksi kiinnostavaa mallia.

Canon EOS 600D + 18-55 IS II KIT

Canon EOS 650D + 18-55 IS II KIT

Tuo Canonin EOS 600D olisi aloittelijalle varmasti ihan hyvä ja hintaluokassakin ihan mukiinmenevällä tasolla. EOS 650D on toki uudempi, mutta tarvitseeko tässä vaiheessa lähteä ihan upouutta mallia hankkimaan ja hintakin nousisi tämän myötä useamman satasen.

Mutta Canon se varmaankin tulee olemaan, sitten joskus. Ja aika varmasti juurikin järkkäri, jos tässä meinaan ihan tosissaan alkaa harrastamaan valokuvausta. Valokuvausharrastuksestani lisää huomenna.

Kauniita unia <3




20 kommenttia:

  1. Minä haluaisin sellaisen kameran. josta sais napinpainalluksella huippukuvia! :D
    Mut sellaista ei taita olla olemassakaan..vai on?
    Kuulemma minun pitäis saada mun nykyiselläkin kameralla vaikka kuinka hyviä kuvia, mutta minen vaan osaa!

    VastaaPoista
  2. Kyllä kelpaa eka järkkäri ihan halvimmasta päästä. Kalliimpien toimintoja ei kuitenkaan osaa/viitsi heti alkaa opettelemaan. Sitten jos haluaa niin ostaa jalustaa ja lisäsalamaa ym. Itse haluaisin myös opetella kuvaamaan enemmän, mutta täällä ei järjestetä nyt mitään valokuvauskursseja. Mulla on Canonin järkkäri, mutta se on nyt lainassa ainakin syyskuun ja harmittaa ihan sikana kun olisi kiva ottaa blogiin muulla kuin iphonella kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen harkinnut jotain kuvauskurssia ellei sitten mahdollisesti tule elämässä eteen jonkinlaista muuta koulutusta, joka pitäisi kuvausta sisällään. ;)

      Poista
  3. Onnea kamerahankintaan! Meillä on kans canon, enkä kyllä pois vaihtais :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ihan vielä ei hankinta ole edessä, mut hyvä näitä on välillä miettiä. Ja ainakin saa miettiä ajan kanssa.

      Poista
  4. Canon on kyllä hyvä valinta. Ja uskon kyllä EOS 600 riittävän nykyisiin tarpeisiin. :)
    Tsemppiä harkintaan ja hankintaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä ajattelin, että se aiempi mallikin olisi ollut riittävä, mutta en sitä sitten löytänyt tuolta niin ajattelin, että kun ei tuon "kuussatasen" hintakaan pilvissä ole niin olkoon se sitten. :)

      Poista
  5. Ei todellakaan huonoja valintoja kumpikaan.

    VastaaPoista
  6. Itse olen miettynyt myös uuden kameran hankintaa, nykyisin kun mennään pelkällä pokkarilla. Mutten myöskään raaski laittaa rahaa perus järkkäriin, sillä pelkään etten jaksa sitä sitten mukana edes kantaa. Kävin kaupassa ja valokuvaus ekspertti siellä kehui minulle tätä: http://www.gigantti.fi/product/kamerat/jarjestelmakamerat/NX200Z/samsung-nx200-jarjestelmakamera

    On kuulemma tosi helppo käyttöinen ns aloittelijalle (en itse tiedä mitään kameroista). Ongelmana on tietty vaan korkea hinta. Mutta tätä jaksaisin kenties kantaa mukana laukussa... Mutta mistäs sitä sitten oikeasti tietää onko hyvä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, että sitä on sitten jaksettava kantaa mukanaan. Mut se on tän harrastuksen varjopuolia ;)

      Poista
  7. Samojen aiheiden parissa siis painitaan! Itsekin olen tuota 600:sta ostamassa :) Korostettakoon, että jos tarkoituksesi on videokuvata, valitse 650D, muussa tapauksessa budjetoi se muutama lisäsatanen osaksi uutta, parempaa obbaria, jonka hankinta tulee todellakin myöhemmässä vaiheessa tarpeeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Janika! Todennäköisesti tässä vaiheessa ainakaan tarkoitukseni ei ole videokuvata, joten siinä mielessä tuo 600 riittäisi. Ja parempi objektiivi sitten myöhemmin :)

      Poista
  8. Oletko kuullut niistä mini digijärkkäreistä? Niissä on kuulemma perusominaisuudet kuin järkkärissäkin, mutta ovat pienemmässä koossa. Mä kiinnostuin tällaisestä, mutta en oo vielä saanut aikaiseksi lähteä kyselemään asiasta sen enempää mistään liikkeestä. :) Ja sitten meillä paikallinen valokuvausliike mainostaa, että kouluttavat uuden järkkärin ostajan aina eli tsekkaileppa oisko teilläpäin myös sellaista kauppaa, jossa luvataan myös koulutusta. Itse ainakin ajattelisin, että se on melko kätevä juttu.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä pitää ottaa lisää selvää tuollaisesta minijärkkäristä, itsekin olen kuullut niistä puhuttavan. Voisi olla ihan kiva ainakin kokeilla moista. Kuulostaa myös hyvältä, että myyvä liike antaisi opastusta kameran käytössä. Tosin sitä tuskin tekevät Gigantit sun muut elektroniikkamarketit. ;)

      Poista
  9. Kyllä nuo kamerankäyttökurssit, yhden illan, tulevat kaupan päälle useimmille järkkäreille, riippumatta ostopaikasta. Just osti sisko kameran Anttilasta ja pakettiin kuului tuo kurssi. Teija

    VastaaPoista
  10. Kananttaa miettiä jos ei videon kuvaamisesta niin ole innostunut niin aikaisempia 500D ja 550D kameroita, ihan hyviä nekin! Jos vähänkin enemmän videokuvasta kiinnostunut niin sitten tuo 600D on toki parempi, mutta kuvaus ominaisuuksiltaan muuten hyvin samankaltaiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Sain juuri itse asiassa lainaan tuon 550D:n ja uskon senkin olevan oikein passeli kunhan pääsen harjoittelemaan :)

      Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...